pic3

 

 

 

 

تاریخچه

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در يك نگاه

پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري به عنوان يك موسسه پژوهشي و به منظور انجام تحقيقات علمي – صنعتي و به ويژه كاربردي، براساس مصوبه 30/3/66 شوراي گسترش آموزش عالي تاسيس گرديد تا از يك سو در جهت نيل به اهدافي چون تحقيقات در زمينه هاي مختلف علوم زيستي، پزشكي،‌ كشاورزي، دارويي و بيوتكنولوژي گام بردارد و از سوي ديگر، آموزش و تربيت متخصصان و محققان دانشگاه هاي كشور را به عهده گيرد. در حال حاضر، بيش از 2۰۰ نفر در بخش هاي مختلف پژوهشي، اداري و خدماتي مركز فعاليت مي كنند. علاوه بر اين، تعدادي از متخصصان و پژوهشگران ساير دانشگاه ها و مراكز آموزشي و تحقيقاتي داخل و خارج از كشور،  از طريق انجام طرح هاي تحقيقاتي مشترك و برگزاري دوره هاي آموزشي با پژوهشگاه همكاري مي كنند.
پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري براي ايجاد زمينه هاي رشد علمي و اقتصادي، تربيت محققان مجرب، دستيابي به دانش فني لازم در جهت توسعه فناوري هاي زيستي و كمك به خودكفايي كشور كه حاصل آنها كسب اقتدار ملي و افتخار بين المللي براي ملت و دولت ايران است، به وجود آمده است. پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري در تماس دائم با مراكز علمي معتبر داخل و خارج كشور است و اين تماس ها توسعه خواهد یافت. پژوهشگاه در نظر دارد  تا پژوهشگران و دانشجویان و دانش پژوهان علم و دانش روز را كسب نمايند و تحقيقات هدفمند در مرزهاي دانش انجام دهند. همچنين نيازهاي اساسي جامعه را تشخيص داده و با نوآوري هاي موفق خود، در مقابله با آنها پاسخگويي و كنش مناسب نشان دهند.
پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري دارای سه پژوهشکده شامل پژوهشکده زیست فناوری پزشکی، پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، پژوهشکده زیست فناوری صنعت و محیط زیست، مرکزرشد زیست فناوری، مرکز توسعه حیوانات مدل با روش کریسپر (ویرایش ژن) و تراریخت (دست ورزی ژنتیکی) جهت انجام تحقیقات و همکاری با سایر مراکز علمی و مراکز درمانی، 12آزمایشگاه تخصصی از جمله آزمایشگاه آنالیز مرکزی و دستگاهی، آزمایشگاه تخصصی تشخیص محصولات تراریخته، آزمایشگاه بیو انفورماتیک و کلینیک تخصصی و مستقل جهت آزمایشات تخصصی ویروسی و میکروبی با استانداردهای لازم است. پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري در حال حاضر دارای قريب به 80 عضو هیات علمی است و 100 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 220 نفر دانشجو در مقطع دکتری در حال آموزش و انجام امور پژوهشی در پژوهشگاه هستند.
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک در حال حاضر پل ارتباطی  و نماینده رسمی سازمان های بین المللی نظیر مرکز بین المللی  مهندسی  ژنتیک و زیست فناوری(ICGEB) وابسته به سازمان ملل متحد ، فدارسیون انجمن های بیوتکنولوژی آسیا و اقیانوسیه (FABA) و آکادمی علوم کشورهای در حال توسعه(TWAS) می باشد.