Asset Publisher

null نشست مشترک با معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
10:33

نشست مشترک با معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

روز سه شنبه 18 دی ماه نشست مشترکی بین اعضای هیات رئیسه، روسای پژوهشکده ها، مشاورین، مسئولان و مدیران برخی از واحدها با آقای دکتر روح اله رازینی معاون آموزشی و خانم دکتر منیژه بهامیریان سرپرست دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در سالن ویدئو کنفرانس پژوهشگاه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر جواد محمدی ریاست پژوهشگاه با اشاره به دارا بودن ظرفیت‌های نمایشگاهی و اعضای هیئت علمی زبده که آماده جذب دانشجو و تحقیق می‌باشند عنوان نمود: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری چه در مباحث ملی و چه درعرصه بین المللی جزو پژوهشگاه‌های برتر خاورمیانه می‌باشد. پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با وجود ملی بودن و وظایف ذاتی خود، توجه به نیازهای کشور با نگاهی به اسناد بالادستی علمی کشور دارد و فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و پژوهشی پژوهشگاه به صورت ماموریت محور در حال انجام است. وی افزود: با توجه به تقاضای جامعه علمی کشور در شاخه های مختلف زیست فناوری متنوع است و ما بر اساس این تنوع در حوزه های زیست فناوری پزشکی و ژنتیک پزشکی، زیست فناوری کشاورزی، دام، طیور و آبزیان به ترتیب درحال پژوهش و تولید فناوری در ژن درمان، سلول درمانی، تشخیص زود هنگام سرطان، تولید آنتی بادی ها و تیمار حیوانات مدل با تکنیک ویرایش ژن، کشت گندم مقاوم به شوری، طراحی کیت‌های تشخیص بیماری طیور و دام و بیماری‌های مشترک انسان و دام، تهیه و ساخت آنزیم های دارویی و تولید پروبیوتیک‌ها بوده و در این خصوص فعالیت‌های بسیاری انجام داده‌ایم و حتی در این زمینه ها محصولات متعددی به جامعه علمی و صنعتی کشور ارائه شده است.
دکتر محمدی همچنین اظهار داشت: در حوزه بین الملل نیز در سالیان اخیر پژوهشگاه ژنتیک به عنوان پژوهشگاه برتر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایفای نقش نموده‌ است. در بحث بین الملل ما نماینده ارگان های مطالعاتی،علمی و پژوهشی  ICGEB، faba و TWAS  در کشور و منطقه هستیم و ارتباط علمی و تفاهم نامه های علمی فراوانی با دانشگاه ها و موسسات علمی بیش از هفتاد کشور خارجی داریم.
در ادامه توسط ریاست پژوهشکده‌ها، مدیران بخش های مختلف، مدیران گروه‌ها، معاونین و مشاوران مسائلی در مورد جذب دانشجو، محقق پسا دکترا، دانشجوی خارجی، اولویت‌های تحقیقاتی و نقشه راه اعضای هیئت علمی، طرح‌های داخلی و بین المللی، جذب بودجه و سرانه جذب دانشجو مطرح گردید.
آقای دکتر روح اله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ضمن ابراز خرسندی از بازدید و آشنایی با تلاش‌های صورت گرفته در پژوهشگاه عنوان نمود: برای نظم بخشی به امور مختلف در مراکز علمی، نیاز به تعریف ضوابط و چارچوب بندی آیین نامه‌ها هستیم، تلاش بر این است که این تعاریف و ضوابط هوشمندانه انجام شود به همین منظور ترکیبی از مصوبات برای رشته‌های راهبردی در نظر گرفته شده است. از امسال یک سری رشته‌های راهبردی به برخی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها داده خواهد شد. باید حوزه‌های جدید زیست فناوری شناسایی و توسط این پژوهشگاه به وزارت علوم اعلام شود. ما تلاش می‌کنیم برای بالا بردن ظرفیت پذیرش دانشجوها ها کمک کنیم. با افزایش ظرفیت پژوهشگاه و پذیرش دانشجوی داخلی و خارجی در پژوهشگاه باید شاهد تغییراتی باشیم که با دانشگاه ها متفاوت باشد. 
خانم دکتر منیژه بهامیریان سرپرست دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز ضمن اشاره به توانایی و ظرفیت های بالای پژوهشگاه از نظر وجود اعضای هیات علمی برجسته و امکانات خوب تحقیقاتی، این مرکز یکی از قطب های زیست فناوری در آموزش و پژوهش است و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای این ظرفیت اهمیت ویژه ای قائل است. 
آقای دکتر رازینی در پایان افزود: موضوع سرانه دانشجویی پژوهشگاه نیازمند پیگیری از طرف مسئولین پژوهشگاه است.