
انعقاد تفاهم نامه همکاری بین پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و صندوق حمایت از پژوهشگران
تفاهم نامه همکاری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با حضور مسئولان طرفين و در جمع محققان و اعضای هیات علمی پژوهشگاه، با هدف همکاری در زمینه اجرای طرح های تحقیقاتی در راستای سیاست ها و اولویت های فناورانه، تحقیقاتی و تولیدی توسط رؤساي دو موسسه، در تاريخ 22 دي ماه در محل پژوهشگاه به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه، در ابتدا ي اين ديدار، دكتر زماني رئيس پژوهشگاه ضمن خوش آمدگويي و خير مقدم به دكتر ضرغام، رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران (بنياد ملي علم ايران)، به ارائه گزارش اجمالي در خصوص وضعيت پژوهشگاه پرداخت و اظهار اميدواري كرد كه اين تفاهم نامه و حمايت هاي انجام شده، منجر به ارتقاي پژوهش و فناوري در پژوهشگاه و كسب دستاوردهاي اززشمند در جهت رفع نيازهاي جامعه باشد.
سپس تفاهم نامه همکاری پژوهشگاه و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در جمع محققان و اعضای هیات علمی پژوهشگاه، با هدف همکاری در زمینه اجرای طرح های تحقیقاتی در راستای سیاست ها و اولویت های فناورانه، تحقیقاتی و تولیدی توسط رؤساي دو موسسه، به امضا رسید. در این تفاهم نامه، همکاری در زمینه اجرای پروژه هاي تحقيقاتي و دوره هاي پسا دکتری در راستای سیاست ها و اولویت های تحقیقاتی به مدت 5 سال كه قابل تمديد مي باشد، ذکر شده است، طی این مدت، در ابتدای هر سال، پژوهشگاه، اولویت های تحقیقاتی و موضوعات مورد نظر را مشخص کرده و به صندوق حمایت از پژوهشگران اعلام می کند تا صندوق نیز طبق روال، نسبت به بررسی و درصورت تصویب، نسبت به اجرای مراحل مربوطه اقدام کند.ضمنـآ، همکاری برای ایجاد مراکز نوآوری در پژوهشگاه نیز از دیگر موضوع های این تفاهمنامه است.
در این مراسم دكتر ضرغام اظهارداشت: مدیریت هدفمند بخش پژوهش و استفاده بهینه از منابع و امکانات، ابزار ضروری برای توسعه و موفقیت بیشتر علم و دانش کاربردی در کشور است. وی همچنین تنوع در جذب منابع درآمدی را عامل دیگری برای موفقیت مراکز پژوهشی در رسیدن به اهداف راهبردی و تحقق اهداف مراکز علمی عنوان کرد و افزود: مراکز پژوهشی باید تلاش کنند تا تنوع در جذب منابع مالی ایجاد کرده و صرفا تکیه بر منابع دولتی نداشته باشند، چرا که این رویکرد، قطعا در کارکرد مراکز علمی و پژوهشی، تاثیرگذار خواهد بود.
دکتر ضرغام تصریح کرد: 6/1 درصد تولید علم دنیا، مربوط به ایران است که صندوق حمایت از پژوهشگران با در اختیار داشتن فقط 25 هزارم درصد بودجه تحقیقاتی کشور، حامی یک درصد تولید علم کشور بوده است و هم اکنون ، براساس سیاستهای کلی نظام و اسناد بالادستی، باید برای تبدیل علم به ثروت، حمایت های خود را پررنگ نماید.
وي با بیان امکانات موجود جهت استفاده از ظرفیت های دانشمندان و محققان برجسته گفت: با کرسی پژوهشی برای استادان بنام و دانشمندان ایرانی در داخل و خارج از کشور که بلحاظ علمی شناخته شده باشند و نگاه راهبردی به تحقیقات خود داشته باشند، اين دانشمندان بمدت ده سال مورد حمایت مالی قرار می گیرند که تاکنون 21 کرسی پژوهشی از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران به تیم های تحقیقاتی و یا دانشمندان ایرانی مقیم داخل و خارج از کشور اعطا شده است.
وی همچنین تاکید کرد: 13 کارگروه تخصصی در صندوق حمایت از پژوهشگران ایجاد شده و هر کارگروه، ده موضوع را براساس نیازهای کشور مشخص کرده اند که برای انجام کار تحقیقاتی روی این موضوع ها و استفاده از نتایج آن توسط سازمانها و نهادها، اطلاع رسانی خواهد شد تا از بهترین طرح پژوهشی در این زمینه ها حمایت شده و به رفع مشکلات جامعه منجر شود.